Teljesség-ébresztő
tanfolyamok
ÚJ KÖNYV!!
Trénerképző
Ericksoni hipnózis
NLP
Betűvetés
Kreativitás
Álmok
A belső kert
Masszírozás
Nyelvjóga
Online-tanfolyamok
Egyéni tanácsadás
Eseménynaptár

Az élmények lakomája

A jó tréning sokban hasonlít olyan vendégséghez, ahol ismeretleneket kell tápláló, egyszersmind finom ételekben részesítenünk.

A házigazda sohasem tudhatja pontosan, hogy a vendégek milyen háttérrel, miféle kívánságokkal érkeznek – ám, ismervén az embereket, úgy tervezi meg a fogásokat, hogy abban mindenki találjon a kedvére való és a hasznára váló étket; a vegetáriánustól az enni imádón és a fogyókúrázón át az édesszájúig.

Az ügyes házigazda egyben kifinomult szakács is – számos nyersanyag természetét tapasztalta ki, tudja, az összetevők hogyan viselkednek a párolódás vagy sülés során, miképpen illeszthetők össze egymással. Csak jó alapanyagokat enged be a konyhájába, amelyek hozzájárulnak a vendégek egészségéhez. Szeret új ízkombinációkat kitalálni  – egy csipetnyi csípős fűszer az édességben izgalmassá tehet egy ismertnek vélt fogást. Szívesen kísérletezik a konyhában, addig-addig tökéletesítve egy ételt, amíg az nagyon hatásossá válik.

 A jó emészthetőség érdekében a legalkalmasabb sorrendben szervírozza a fogásokat, hiszen egyik étel előkészíti a helyet a másiknak. Az étvágygerjesztő tálalás külön művészet: a színek, hangok, érzetek összhangja nagyban befolyásolja az emberek élményét.

Az igazi házigazda szórakoztat is. Ennek sok módja van: mulattathat, történeteket mesélhet, játékokat találhat ki. Valahol az ő feladata, hogy bevonja a vendégeket a közös tevékenységekbe, és az egyénekből társaságot kovácsoljon.

Az igazi összejövetelen a vendégek jól érzik magukat, és többé is válnak. Ajándékot kaptak, amellyel ezentúl ők rendelkeznek – a lakoma eredménye mindig meglesz bennük.
 
A jó tréner nemcsak ismeri, szereti is az embereket. Amazok érzik ezt, csakis emiatt hajlandók megváltozni a jelenlétében. És persze nemcsak szereti őket, hanem ért is hozzájuk. Így tudja elvezetni őket oda, ahová maguktól nem tudnának eljutni.